Sehän meni kuin Strömsössä (not 🤦🏼‍♀️)

Blogin uusi elämä lähtikin vahvasti käyntiin: viiden blogimerkinnän jälkeen puolentoista kuukauden tauko. 😅 Nooh, puolustaudun kahdella työllä ja kolmen eri alan valintakokeilla, joista tehtiin vielä kaksivaiheisia koronan vuoksi. Nyt alkaa kuitenkin tilanne vihdoin tasoittua, kun valintakokeet ovat kaukana takana ja päädyin vaihtamaan kakkostyöni tuntisopimuksesta puitesopimukseksi, sillä työvuorojen yhteensovittaminen osoittautui näin pandemia-aikana vielä tavanomaistakin vaikeammaksi. Ehtiipähän kesällä levätä ja tehdä toisaalta vähän muutakin kuin töitä. Tosin, säännöllisistä vepetreeneistä jouduin valitettavasti tänä kesänä luopumaan haastavien aikataulujen vuoksi. Syksyllä kutsuvatkin sitten farmaseutin opinnot Helsingin yliopistossa.

Koirien alkukesä on mennyt uiskennellessa ja retkeillessä. Vaikka säännölliset vepetreenit jäävätkin tältä kesältä väliin, pääsimme osallistumaan Katja Kuuselan vetämään vepekokeiluun/-treeniäivään Nuuksiossa toukokuun lopussa. Muikun kanssa isoimmat haasteet alkavat selvästi olla takanapäin, sillä Kuusela totesi, että tässä on koira, joka pystyy vepessä työskentelemään haastavissakin oloissa niin fysiikkansa kuin pääkoppansakin puolesta. 😍 Jiippi syttyi myös todella kivasti alkuihmettelyn jälkeen. Se tekee töitä selvästi reippaammin kuin Muikku samassa iässä ja samalla treenimäärällä, joten ainakin itse olen erittäin toiveikas sen suhteen. Toivotaan vaan, että ensi kesänä olisi taas paremmat mahdollisuudet treenata kunnolla vepeä… Muikun kanssa oli tarkoitus kokeilla SOVEa tällä kaudella, mutta se taitaa jäädä nyt sekä säännöllisten treenien että kokeiden puutteen vuoksi.

Alkukesän vepe- ja rallytokosuunnitelmien kaaduttua koronaan suunnittelin Muikulle luonnetestiä nyt, kun niitä on saanut järjestää. Se suunnitelma vaan kaatui nyt sitten terveysasioihin. Alkaa tuntua aika turhauttavalta edes yrittää kisakentille, kun jatkuvasti nousee jokin seinä eteen… 🙄 Löysin nimittäin Muikulta juhannuksena halkaisijaltaan reilun sentin kokoisen patin etujalkojen välistä. Kävimme heti seuraavana maanantaina näyttämässä sitä eläinlääkärille, joka totesi patin olevan maitorauhaskudoksen liepeillä. Patti ei kuitenkaan tunnu tyypilliseltä nisäkasvaimelta, mutta on toisaalta rasvapatiksi poikkeuksellisen tiiviisti paikoillaan. Ohutneulanäytteistä ei löytynyt soluja, joten rasvapatti ja tulehdusreaktio ovat siten ilmeisesti poissuljettuja vaihtoehtoja. Eläinlääkäri epäili patin olevan sidekudosalkuperää, mutta sen laadusta ei pysty sanomaan yhtään mitään ilman koepalaa. Patti poistetaan ensi torstaina ja se lähtee kokonaisena patologille.

Jiipin suhteen ei ole toistaiseksi suurempia uutisia. Sen kanssa ollaan jatkettu hissukseen erilaisia metsästyskoulutusjuttuja itsenäisesti. Oltiin menossa nyt heinäkuussa brittiläisten Helen Phillipsin ja Jules Morganin (Gundog Training Academy) oppiin Lepsämään Nurmijärvelle, mutta tämä koulutus siirtyi koronan vuoksi kesälle 2021. Olen erittäin utelias näiden kouluttajien suhteen, joten pidin koirakkopaikkamme varattuna ja tämä koulutus on nyt sitten aikatauluissa vuoden päästä. MH-luonnekuvaus olisi suunnitelmissa loppukesälle tai alkusyksylle, mutta saa nähdä löytyykö järkevältä etäisyydeltä tilaisuutta, johon myös mahtuisimme mukaan. Tunkua kuvauksiin nimittäin tulee varmaan olemaan, kunhan noita saa taas järjestää…

Työt ja valintakokeet vähän rajoittivat loppukevään ja alkukesän retkeilyä, mutta ehdimme koirien kanssa piipahtaa muun muassa Vaakkoissa, Ramsinniemellä ja eilen Kruunuvuorenrannassa. Retkihaasteeseen on kertynyt retkiä nyt 13 kappaletta – olisi kyllä kesän aikana kirittävää määrässä. Uiminen jää nyt joksikin aikaa vähemmälle sinilevien vuoksi, mutta saimme vastikään purjeveneen vesille ja perheen kanssa oli puhetta, että jos piipahtaisi sillä esimerkiksi Isosaaressa. Lisäksi haaveilen, että kesän aikana pääsisi käymään vaikkapa Sipoonkorvessa taikka vielä mieluummin ehkä Torronsuolla tai Liesjärvellä. Vallisaari ja Kuninkaansaari ovat varmasti jossain vaiheessa ohjelmassa JT-Linen saarihyppelyn merkeissä. Vartiosaari ja Kaunissaari houkuttaisivat nekin. 😅 Turun Forum Marinumissakin pitäisi piipahtaa (ilman koiria tosin), sillä siellä pyörii Lemmikit laineilla -niminen näyttely – onpa kyseinen museo muutenkin näkemättä.

Kuvausvälineistöön on luvassa pientä päivitystä kesän aikana, mutta siitä lisää myöhemmin. Suunnitelmissa olisi hankkia myös oma SUP-lauta loppukesästä sinilevätilanteen helpottaessa. Mitään isompia retkiä tuskin on sillä vielä tänä kesänä ohjelmassa, mutta jos pääsisi esimerkiksi Kattilajärvelle treenaamaan vähän laudan, retkeilytarvikkeiden ja molempien koirien kanssa. Kattilajärvi on kooltaan vieläpä aika sopiva aloittelijankin ympäri suppailtavaksi, joten siitä saisi yhden retken kätevästi lisää. Katsellaan, katsellaan…

Blogin puolelle on luultavasti ensi viikon aikana luvassa asiapitoisempi artikkeli. Aihe jääköön vielä arvoitukseksi, mutta oli kyllä itselle hyvin nostalginen ja tavallaan hauskakin artikkeli kirjoittaa.

Ei kommentteja

Kommentoi