Keväthaltiatar

Voi Suomen kevät! Eilen oli +17 astetta, aurinko paistoi ja pyörähdettiin ihanan kelin vuoksi myös rannassa pulikoimassa. Tänään sitten +4 astetta ja aamupäivällä lunta taivaan täydeltä. Onneksi käytiin lauantaina katsastamassa Alppipuiston ja Roihuvuoren japanilaistyylisen puutarhan kirsikkapuiden kukinta. Se olikin just eikä melkein parhaimmillaan. Luvassa on nyt siis pienehkö täytejulkaisu kirsikankukkakuvien muodossa. Muutama niin sanottu asia-artikkeli alkaa olla aika lähellä valmista, mutta valintakokeiden ensimmäiset osat painavat tällä hetkellä siinä määrin niskaan, että tekstien julkaisu lykkääntyy hieman. Reilun parin viikon päästä on eka urakka ohi, mutta koronan aiheuttamien muutosten vuoksi kokeet on jaettu kahteen osaan, joista jälkimmäinen järjestetään kesäkuun aikana. Valintakokeilla valittavien määrä kutistui olemattoman pieneksi, joten en tiedä onko itsellä rahkeita edes tuonne toiseen osaan, mutta pidän ne kuitenkin varmuuden vuoksi tähtäimessä. Onni onnettomuudessa, että olin aikoinaan ahne ylioppilaskirjoituksissa kirjoittamieni aineiden lukumäärän suhteen. Yo-paperini täyttävät sen ansiosta kaikkien hakukohteideni kynnysehdot ja olen siten mukana myös todistusvalinnoissa. Kynnysehtojen täyttyminen ei nimittäin ole ollenkaan itsestään selvä asia vuosia sitten kirjoittaneelle. Jää nähtäväksi, että riittääkö paperit johonkin hakukohteeseeni.

”Hän tuli mua vastahan vuorilla
kuin taivahan valkea hattara.

Hän tuli mua vastahan laaksoissa
kuin koski, kuin virta vaahtoova.

Tuli niityillä, tuli metsässä
kuin pälvi, kuin viita vihreä.”

”Kuhun kulkenen, kuhun kääntynen,
näen eloni kerkeän keijusen.

Menen rantahan meren ma myrskyisän:
kuin kimmel jo aalloilla kisaa hän.

Puun alle puistossa istahdan:
hänen kuulen jo tuulessa karkelevan.”

Katkelmat Eino Leinon runosta Keväthaltiatar

2 kommenttia

 • Jenny

  16.5.2020 at 19:05 Vastaa

  Niin kauniita kuvia ♥ Pelästyin jo että blogisi on lopettanut, mutta olikin vain uusi osoite! 🙂 Vuosikaudet ollut yksi suosikeistani, jonka postauksia (etenkin näitä kuvia) odotan. Hyvää kevättä teille 🙂

  • Hanna

   3.7.2020 at 10:32 Vastaa

   Kiitos viestistäsi! Kiva kuulla, että löytyy vielä vuosien takaisia lukijoitakin! 😍 Hyvää kevättä, tai tässä vaiheessa ehkä jo kesää, sinnekin!

Kommentoi